Spenat- och tomatpasta med kycklingben
Denna spenat- och tomatpasta får sin krämighet från crème fraichen smaksatt med franska örter. Tomaterna och spenaten gör pastan fräschare och tillsammans med de härligt ugnsgrillade kycklingbenen är det här en utsökt lunchrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g kycklingben
2 msk soja
peppar
4 port pasta penne
3 tomater
2 dl lätt crème fraiche franska örter
65 g färsk spenat
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och soja.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda med örter.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med örter.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2143 KJ / 512 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater46.3 g
Protein36.1 g
Kommentarer