Pannkakor med banan
Letar du efter recept på tunna pannkakor med banan, mjöl och mjölk? Som passar lika bra till frukost, mellanmål och middag? Då har du hittat rätt! De här urgoda pannkakorna gör du på majsstärkelse, så de är dessutom glutenfria. Servera med kokos, banan och lönnsirap.
Ingredienser
ca 4 pannkakor
2 ägg
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 banan
1 dl mjölk eller växtbaserad naturell dryck
2 msk smör
Serveringsförslag
rostade kokosflingor
skivad banan
lönnsirap
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsalternativ av mjölk och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Svåra att hålla ihop vid vändning, så max 10-15 cm rekommenderas! Bränns även snabbt så låg värme är tipset. Lite diffust recept när det står ”10 st, ca 4 pannkakor”, men gör man dom mindre så blir det typ 5-7 pannkakor.
Peter
2024-05-02För att pannkakorna ska hålla ihop fick jag tillsätta ½-1 dl mjöl. Vaniljsockret behövs knappt. De är söta ändå tackvare bananen.
Kristina
2024-03-231 dl Alpro sojadryck protein (naturell) Varför ska firmanamnet vara med????????????? Kan man inte använda andra råvaror??????????
Hans erik
2023-05-25Hej Hans Erik! Det funkar lika bra med valfri naturell växtbaserad dryck eller mjölk. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29